LASERBEHANDELING

Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door de melanine (verzamelnaam voor pigment in het haar.  De elektromagnetische energie geeft zoveel warmte dat het de matrix, papil en bulbus vernietigt. De melanine van het haar zorgt voor de geleiding van die warmte naar de wortel. Daarom moet er altijd voldoende pigment in het haar aanwezig zijn. Haar met onvoldoende pigment is niet voldoende te behandelen.

 

Wanneer de kiemcellen in de matrix opgewarmd zijn tot minimaal 60 tot 70 graden, zal het haar compleet met de wortel loslaten van de voedingsbodem. Gemiddeld duurt het uitvallen van het haar twee tot vier weken. Het lijkt daarom net alsof het haar doorgroeit en er niets is gebeurd.

 

Het haar heeft drie groeifases

·         De actieve (anagene) fase

·         De overgangsfase (katagene fase)

·         De rusfase (telogene fase)

 

De duur van iedere groeifase is afhankelijk van het lichaamsgebied. Laser, ook IPL, kan alleen haar in de actieve groeifase elimineren. Slechts een deel van al het zichtbare haar bevindt zich in de groeifase en verdwijnt voorgoed. Daarom zijn er ook meer behandelingen nodig. Loszittend- en slapend haar absorbeert onvoldoende licht en kan niet effectief behandeld worden.

 

De behandelingen op het lichaam worden om de 6-8 weken uitgevoerd. De behandelingen op het gelaat worden om de 4-6 weken uitgevoerd. Het uiteindelijke resultaat zal pas na enkele behandelingen zichtbaar gaan worden.

 

De behandelde haren vallen na 2 tot 3 weken uit; het lijkt alsof ze groeien maar de afgestorven haar wordt door de huid naar buiten geduwd.

Behandelde cliënten, waarbij het haar voldoende pigment bevat, hebben afhankelijk van het te behandelen gebied, huidskleur en geslacht en het apparaat waarmee gewerkt wordt, gemiddeld na vijf tot tien behandelingen resultaat. Een 100 % resultaat kan helaas niet gegarandeerd worden. Na de behandeling blijven er namelijk donsharen achter en die kunnen zich in de loop van de jaren onder invloed van hormonen, medicatie of overmatige irritatie tot nieuwe volwassen haren ontwikkelen. Deze haren kunnen dan eventueel weer behandeld worden om een optimaal resultaat te bereiken of te behouden.

 

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt.

 

Wij geven het advies om minimaal zes weken voor aanvang van de kuur het te behandelen gebied alleen te scheren en te knippen (eventueel gebruik van ontharingscrème).

 

Na de behandeling kunt u meteen weer uw dagelijkse activiteiten hervatten.